Let op: het maken van uw eigen wietolie acht Rick Simpson extreem gevaarlijk en men keurt de methode niet bij voorbaat goed!

Sativa strengen produceren een wietolie met een zeer goede anti-depressieve werking en geven de persoon een energiek gevoel. Vaker wordt wietolie gemaakt van Indica strengen. Indica strengen geven de persoon een relaxt gevoel en geeft hem/haar meer slaap. Rust en slaap zijn onderdeel van het helingproces. Hoge kwaliteit wietolie kan op een goede manier worden gemaakt in uw eigen huis of werkplaats. Dit kan door de essentiële hennepolie uit de hennepplant te winnen.

Stop de verkruimelde wiet in een kleine plastic emmer. Doordrenk de wiet met een oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol). Stamp en en pers vervolgens de wiet. Voeg nadat de wiet is gestampt meer oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol) toe, totdat het helemaal bedekt is. Bewerk en roer de inhoud om de THC van de wiet op te laten lossen in het oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol). Dit proces neemt ongeveer 3-4 minuten in beslag. Zeef het oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol) door uit het mengsel en laat het door een koffiefilter lopen. Het oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol) heeft nu een lichtbruine/lichtgroene kleur door de aanwezigheid van wietolie er in. Zorg ervoor dat de ruimte waarin je het oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol) gaat verdampen extreem goed geventileerd is. Dit om de ontvlambare gassen weg te voeren uit deze ruimte en brand of ontploffingsgevaar te voorkomen. Let op dus op met vonken, gloeiende voorwerpen, etc. Hierdoor kunnen de gassen van het oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol) ontbranden. Rick Simpson verdampt het oplosmiddel zeer snel middels een elektrische rijstkoker. Breng dus de mix van oplosmiddel en hennepolie aan de kook in de rijstkoker. Gebruik een ventilator om de gassen te verdrijven. Blijf als het oplosmiddel bijna op is meer van het mengsel toevoegen totdat het op is. Voeg tijdens het verdampen van het laatste deel 8 tot 10 druppels water toe, omdat het kookpunt van water veel hoger is dan van het oplosmiddel. Het toegevoegde water zorgt ervoor dat het oplosmiddel kan blijven vrijkomen als de hennepolie verdikt. Als het laatste gedeelte van het oplosmiddel vrijkomt is het een goed idee om de rijstkoker op te tillen en de inhoud in beweging te houden. Dit helpt namelijk enig achtergebleven oplosmiddel (circa 95% drinkbare alcohol) vrij te komen en beschermt de wietolie tegen teveel hitte. De wietolie mag op geen enkel moment boven een temperatuur van circa 140 graden uitkomen. Schenk de wietolie rustig uit de rijstkoker in een metalen blik of pannetje. Zet het blik of pannetje op een zwak verwarmingsapparaat, zoals dat van een koffiezetapparaat. Het kan een paar uur duren voordat het water uit de wietolie verdampt. Aan het eind zouden er geen bubbels of andere activiteit op het oppervlak van de hennepolie waarneembaar moeten zijn. De wietolie is nog redelijk dun als het nog heet is, maar als het afgekoeld is krijgt het de vastigheid van dik smeervet.

Zie hieronder een filmpje van Wernard Bruining over het maken van zijn mediwietolie. Zijn tip is om met een Smartstill wietolie tip maken. De Smartstill type Mark II kent een temperatuurregeling.

Later meer… 16-9-2012

 

 

 

 

Comments are closed.