Wietolie maken

Wietolie maken is niet moeilijk. Wernard Bruining heeft een methode ontwikkeld om zelf wietolie te maken. Met behulp van een paar eenvoudige attributen kan iedereen wietolie maken.

Men neme cannabis (dit kunnen de bloemtoppen zijn maar ook blad van de cannabisplant) en vermaalt dit. Doordat de cannabis is vermaalt neemt het minder volume in. De vermaalde cannabis stopt u in een nylon kous. Hang de nylon kous met cannabis in een groot glas met alcohol en laat het circa 5 minuten trekken. Beweeg af en toe de nylon kous op en neer zodat het geheel goed oplost. De alcohol kleurt groen van de hars.

De volgende stap is dat u de alcohol overschenkt in een babyflesje en daarna het flesje in een babyflesverwarmer zet. Hang er tegelijkertijd een luchbellenblazer in, dit zal het verdampproces versnellen. In 1,5-2 uur tijd is de alcohol verdampt. Omdat het een relatief kleine hoeveelheid alcohol is en deze hoeveelheid in 1,5-2 uur wordt verdampt ontstaat er nooit zoveel damp dat er brandgevaar op kan treden. Twijfelt u toch, zorg dan voor een geventileerde werkplek.

Na circa 1,5 uur houdt u dus een klein beetje pure wietolie over. Nu is het zaak dat u de pure wietolie gaat wegen. Indien u het babyflesje op voorhand even weegt dan weet u naderhand hoeveel de wietolie weegt wanneer u het babyflesje inclusief olie weer op het weegschaaltje zet. Het aantal gram dat het babyflesje zwaarder is geworden is het gewicht van de wietolie.

Vervolgens gaat u de wietolie verdunnen met pure olijfolie. Aanlengen met de factor 5 werkt het beste. Indien u bijvoorbeeld 4 gram wietolie heeft dient u dit aan te lengen met 4 x 5 = 20 gram olijfolie. Even goed roeren en de wietolie is vloeibaar geworden. De vloeibare wietolie kan nu worden overgeheveld in een pipetflesje. In een pipetflesje (10 ml) passen circa 200 druppels.