Mediwietolie maken

Mediwietolie maken kan eenvoudig, veilig en snel. Er bestaan verschillende methoden, bijvoorbeeld mediwietolie maken met butaangas, of met een rijstkoker. Wij kiezen ervoor om de mediwietolie te maken met alcohol.

Recept medicinale mediwietolie maken

*1-pits inductie kookplaat met instelbare temperatuur
*30 gram wiet (bladeren en/of bloemen van de cannabisplant)
*weckfles
*cannabisgrinder (ookwel crusher genoemd)
*kleine trechter
*96% alcohol (geschikt voor menselijke consumptie)
*keukenzeef
*glazen schaal
*standaard koffiefilter
*geschikte pan voor inductie
*latex handschoenen
*olijfolie
*spatel
*pipetflesje

Wietolie maken

CBD-olie is verkrijgbaar in onze webshop www.wietolie.nl. Gratis verzending!

Zorg te allen tijde voor voldoende ventilatie. Zet de afzuiger aan en open de ramen. Op deze wijze hoopt de alcohol zich niet op in de lucht.

Bereidingswijze met de cannolator

Wil je op een professionele manier wietolie maken? Dan raden we de cannolator aan. Met de cannolator ben je in twee uur klaar, heb je een wietolie van dezelfde sterkte en reduceer je het (dure) alcoholgebruik met 50%. <KLIK HIER> voor meer informatie over wietolie maken met de cannolator.

Bereidingswijze basis

Brokkel de 30 gram wiet fijn met de grinder. Vermaal de wiet niet met een keukenmachine.

Stap 1 wietolie maken

Trek de latex handschoenen aan. Stop de fijngemaakte wiet in een weckfles en voeg voldoende alcohol toe. Schud vervolgens de weckfles een aantal minuten en laat deze circa 10 minuten staan. Filter het mengsel door de keukenzeef. Vang de tinctuur (groen geworden alcohol) op in de glazen schaal. Druk met de achterkant van een lepel de laatste restjes alcohol uit de wiet. Herhaal vervolgens deze handeling. Stop de wiet weer in de weckfles, voeg alcohol toe, schud de weckfles, laat 10 minuten staan en filter het mengsel.

Plaats de koffiefilter in de kleine trechter en zet de trechter in de pan. Filter de tinctuur vervolgens voor een laatste keer, dit zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Op deze manier filteren we de kleinste stukjes plantmateriaal uit de tinctuur. Knijp het laatste beetje tinctuur uit de koffiefilter. Het materiaal wat overblijft in de koffiefilter kan worden weggegooid. Wat overblijft is een mooie zuivere groene tinctuur.

Wietolie maken deel 2

Verdamp de aanwezige alcohol in de tinctuur. Zet het afzuigapparaat aan, of zorg op een andere wijze voor voldoende ventilatie. Schenk de tinctuur in de pan. Alcohol verdampt bij een temperatuur van 79 graden. Voorkom verbranding tijdens het verdampen, verlaag indien nodig de temperatuur. Varieer met de temperatuur tussen de 60 en 80 graden. Na circa 25 minuten zal circa 80% van de alcohol verdampt zijn. Verdamp het laatste beetje alcohol door de pan af en toe vast te houden en zachtjes te kantelen. Een mooi donker gekleurd cannabisextract zal overblijven. Dit is de pure wietolie.

Wietolie maken deel 3

Nu is het zaak dat de pure mediwietolie (circa 60% THC) wordt gewogen. Vervolgens kan je de pure mediwietolie verdunnen met plantaardige olie of CBD-olie. Wij lengen de mediwietolie aan met olijfolie. Aanlengen met de factor 5 werkt het beste. Indien je bijvoorbeeld 2 gram mediwietolie hebt dien je dit aan te lengen met 2 x 5 = 10 gram olijfolie. Even goed roeren en de mediwietolie is vloeibaar geworden. De vloeibare mediwietolie kan nu worden overgeheveld in een pipetflesje. Het is handig om dit middels een spatel en injectiespuit te doen. In een pipetflesje (10 ml) passen circa 200 druppels.