Wiet eten

Wiet kan men ook eten. Hierbij valt te denken aan een hasjcake/wietcake, wietboter en wietkoekjes. Één van de voordelen van het eten van wiet is dat weinig van het product verloren gaat. Bij het roken van cannabis gaat immers circa 80% “in rook op”. Een ander voordeel is dat het effect langer (enkele uren) aanwezig is dan bij roken. Men kan de wiet eten in de vorm van een cake, boter of koekjes.

Wiet eten Wiet eten

Wiet eten – hasjcake/wietcake

Wiet eten cake

Wietcake eten…

Het maken van een cake is erg simpel. Voeg circa 8 gram wiet of hasj (maak deze eerst zeer fijn) toe aan een huis-tuin-en-keuken-cakemeel die u in de supermarkt kan kopen. Bak de cake zoals aangeven op de verpakking van het cakemeel. Let op: de werking van wietcake/hasjcake is pas merkbaar na een paar uur. Neem dus niet teveel, wacht het effect af en bouw zo nodig de dosering op.

Wiet eten – wietboter

Hoe maak je wietboter en wietkoekjes? Neem circa 10 gram wiet. Meng de wiet in bijvoorbeeld een cuisinart met een klein beetje suiker, zodat de wiet mooi vermalen wordt. De wiet wordt namelijk door de kristallen van de suiker tot een fijn poeder vermalen. Van deze vermalen wiet gaan we de boter/koekjes maken. Voeg vervolgens 1 ons roomboter toe. Meng het mengsel met de cuisinart weer door elkaar. Het mengsel wordt dan aanvankelijk klonterig en op een gegeven moment zult u zien dat het een samenhangende massa wordt (wietboter).

Wiet eten – wietkoekjes

Wiet eten koekjes

Wietkoekjes…

Wanneer u wietboter heeft kunt u 1 ons suiker toevoegen. Bij voorkeur bruine bastard suiker. Daarna kunt u 1 ons meel toevoegen. Dit kan allerlei soorten meel zijn (bijvoorbeeld: biologisch meel). Meng vervolgens de hele massa in de cuisinart door elkaar heen. Dan ziet u dat er een bepaalde samenhang ontstaat en op een gegeven moment kleeft alles aan elkaar in de vorm van een massa. Op dat moment haalt u de deksel van de cuisinart en voelt u of de deegbal niet te vochtig is en of er nog wat meel bij moet. Het geheel moet dus goed kneedbaar zijn. Hier kunt u mooie wietkoekjes van maken. Rol al het deeg uit tot een soort worst. Kneed van de stukjes van de worst de wietkoekjes. Wij maken van het bovengenoemde mengsel circa 30 kleine koekjes.

U kunt zelf experimenteren hoe sterk een koekje is. Neem eerst een half koekje om te voelen of er een onstpannend en/of pijnverlichtend effect optreedt. Zou kunt u heel langzaam zelf uitzoeken welke dosering voor u het beste is. U kunt de koekjes wat opleuken met wat zaadjes of nootjes. Zet alle koekjes vervolgens in de oven en bak ze op 150 graden in 15 minuten bruin. Controleer wel zo nu en dan of het bakken niet te snel gaat. Indien ze namelijk te snel te bruin worden smaken ze te bitter. Na 15 minuten haalt u de koekjes uit de oven. Let op: haal de koekjes niet direct van de plaat, anders brokkelen ze af. Laat de koekjes dus een paar minuten afkoelen. Leg de wietkoekjes vervolgens op een schaal om ze verder af te laten koelen. Gebruik dus eerst een half koekje, zie of het bevalt en bepaal aan de hand van het effect uw eigen dosering.