Mediwietolie

Mediwietolie voor medicinale doeleinden wordt steeds populairder in Nederland en België. Tegenwoordig zien we op medicinaal gebied dat de tendens verschuift van het roken van cannabis naar het niet-roken van cannabis. Onder het niet-roken van cannabis verstaan we bijvoorbeeld: het verdampen van cannabis en het gebruik van tincturen (wietolie).

Rick Simpson en mediwietolie

Mediwietolie

Een druppel mediwietolie…

De Amerikaan Rick Simpson, woonachtig in Canada, zet zich sinds jaar en dag in voor de zijns inziens meest medicinale plant ter wereld, te weten: de cannabisplant. Hieronder treft u het relaas van Rick Simpson over de medicinale werking van mediwietolie.

Oliën gewonnen uit de cannabisplant zijn de meest medicinaal werkende substanties ooit gevonden in de natuur. Tot ongeveer 100 jaar geleden werden cannabismedicijnen wereldwijd gebruikt. Veel medicijnbedrijven uit de 19e en begin 20ste eeuw produceerden voor tientallen jaren cannabismedicijnen. Daar cannabis een plant is kan het niet gepatenteerd worden. Voor de medicijnindustrie is het heel simpel: geen patent, zal geen geld betekenen. Vanzelfsprekend is er dan bij deze bedrijven (met winstbejag) geen interesse om cannabismedicijnen te produceren.

Als men de toppen van de cannabisplant nader bekijkt ziet men dat ze bedekt zijn met een soort hars. Deze hars zit boordevol werkzame stoffen. De olie gewonnen uit deze hars (mediwietolie resp. cannabidiol-olie) kan een effectieve oplossing zijn voor, of het onder controle houden van, veel kwalen bekend bij de mensheid.

Door restricties opgelegd door regeringen tegen de mediwietolie acht Rick Simpson de noodzaak groot om het publiek te informeren over hoe de mediwietolie zelf te kunnen maken. In de ideale wereld zou mediwietolie wereldwijd op grote schaal geproduceerd moeten worden in een gecontroleerde omgeving met de hoogste kwaliteit extractiematerialen. Het produceren van de mediwietolie op deze manier zou de potentie van dit middel stabiliseren.

Mediwietolie
Er zijn drie verschillende manieren om de wietolie te gebruiken. Men kan het via de mond innemen, verdampen, of op de huid aanbrengen. Rick Simpson heeft laten onderzoeken of er ook misschien nadelige effecten aan de wietolie zaten. De onderzoekers konden niets vinden. Alle onderzoeken bleven maar terugkomen met alle goede aspecten. Zo ook zegt Dr. Guzman (Spanje) en De Internationale Vereniging voor Cannabinoiden Onderzoek. In de onderzoeken hebben ze niets kunnen vinden wat nadelig is aan de wietolie.

In Canada werd cannabis traditioneel gebruikt voor behandeling van alcoholisten en drugsverslaafden. En dat is door de jaren heen niet veranderd, ze gebruiken het nog in sommige gevallen, maar de meeste medische instellingen erkennen het niet. Wellicht erkennen ze het niet doordat cannabis door de jaren heen eerder is neergezet als gevaarlijke drug dan als een medicijn. In de onderzoeken die de bovengenoemde onderzoeksbureaus hebben gedaan is het meest verbazingwekkende van het product juist de medicinale waarde ervan.